Az első madarak

2012/11/24. - írta: Emilke mesél

..November 24, délután, vagy kora este, ½ 6 óra.

Mint gondos ember már október végén felállítottam a madáretetőt. Normális esetben ilyenkor már 0 fokkörül van a hőmérséklet. Normális esetben. Na, de erről jelenleg nincs szó, mert bőven plusz 8 fok van. 25 méterre a szomszéd telken ásógép dolgozik. Forgatja a földet, oldalt halmozza és a göröngyökön madarak hada lesi a kiforduló kukacokat.

Néhány lustább ínyenc az etető szélére telepszik és válogat a kínálatból. Nézegetem őket. Tollaik csillognak, széncinkék. A hölgyek toalettje egyszerű eleganciáról árulkodik, míg a hímek a fekete inget hófehér  gallérral és sárga  mellénnyel díszítik. Jó ízlésük van. A fehér nadrág szuper hozzá


Három napja megjelent egy fekete rigó.

........................

Csak körülnézett, aztán eltűnt. Mire felkelek, már csak a reggeli  maradékai vannak a tálcán. Nyüzsögnek egész nap, mintha nyalnák a szájukat.


A TV-ben bolond lányok síelnek. Ámerikában, hidegben hóban. Egy Viktória, meg egy Tína. Hidegbe, hóban és vékony kis ruhácskába. Meg rettenetes gyorsan. Juj! Állítólag jön a tél.

Azt mondták, a Tina a bugyija miatt lett első a világbajnokságon.

Mondta, hogy nem is, Nem is!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://shakespeare.blog.hu/api/trackback/id/tr528316204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

283390 2012.11.25. 07:05:58

Ha a bugyija miatt lett az első, ahhoz minek kellenek a sítalpak? A bugyit nem lehet stopperrel mérni...:-))) Volt ott azért némi sebesség is...:-)))

193225 2012.11.25. 07:30:17

A svájci lányok mondták, hogy a bugyi, én nem. Mondta, hogy legközelebb bugyi nélkül fog futni. (Tömve volt a lelátó férfiakkal.)Csak a lesikló trikó még rajta volt. (Kár. egyéni vélemény)

193225 2012.11.25. 20:22:29

Valamivel több a genetikai eltérés, mint 1,6 %, de sokkal több, mint 50%, ami közös. Neki a legfontosabb, hogy enni tudjon, megvédje magát, biztonságban legyen, fészke legyen és ha az ideje eljön továbbadja magát Nem is különbözünk egymástól. Csak én nem tudok repülni. :)))
süti beállítások módosítása