Teremtgetünk, teremtgetünk.

2012/06/14. - írta: Emilke mesél

Lehet, hogy így történt a teremtés? Vagy így is történhetett volna?

Lehet, hogy így történt a teremtés? Vagy így is történhetett volna?

A Tejút egy szélső háza táján járt Luxy Ferke. Ott, ahol gyémántszínű kavicsok hevertek az út szélén. Arra még út sem volt, így a széle is elnyúlt a végtelenbe. Luxy Ferke unatkozott. Távolabb az Isten valamit dörgölt a ruhája aljával, rálehelt, kicsit megköpködte és tovább dörgölte. Ferke kíváncsian kiáltott, mit csinálsz?

Az Isten csak dörgölés közben felelt, Világosságot, mert nem jól látok!

Aha, mondta Ferke és kíváncsian közeledett. Nézte a sárgán csillogó valamit az Isten kezében és tetszett neki.

Segíthetek? Az Isten egy másik korongot lökött oda a lábával , Ferke a sálja végével kezdte dörzsölni. Az lesz éjjel, ez a nappali.

Az Isten a fényes korongot felhajította és jókedvűen kiáltott: Legyen Világosság!

És lőn!

Egymásra néztek és elnevették magukat. Ferke a másik korongot hajította az első után, aztán arra a napra elunva a teremtést, leült. Az Isten is töprengve melléült. Látszott rajta, hogy még valamire készül.

Ferke keresett egy füvet rágni, de az még nem lévén teremtve, egy rágót vett elő armanija zsebéből, kettétörte és felét az Istennek nyújtva békésen, elgondolkodva kezdtek rágcsálni.

Mit csinálsz a világossággal és a sötéttel?

Még nem tudom, van nevetett elégedetten az Isten.

Adhatnál nekem is belőle, mondta Ferke.

Jó, felelte az Isten, fele fele, fél világos, fél sötét

Kösz, nagyon rendes vagy, hálálkodott Ferke.

Aztán az első nap végén együtt indultak hazafelé, békésen, az eolhárfa lágyan zengő hangjától kísérve.

És még nem tudván eldönteni, hogy mi légyen, az út egyfelén nappal, másfelén éjjel volt, csak középen rajtuk kívül semmi nem volt.

..

A második nap nem sok történt. Mászkáltak és nézelődtek. A talpuk átnedvesedett, így az Isten Ferke helyeslése mellett a pocsolyákat egybe terelte, a homokból néhány várat építettek és nevetgélve spriccelték egymást . Lábuk nyomán a homokon mélyedések lettek, a bespriccelt vízből meg beltenger, meg minden féle tó lett . Nagyokat nevettek, a két korongot nézték, hemperegtek a sárga homokon, az egyik meleg pocsolyában áztatták a lábukat, mikor átmelegedtek egy jeges tóból nagy kortyokat nyeldekeltek.

Ahogy az Isten kendőjét meglibbentette, porfelhő kezdett kavarogni. Elgondolkozva nézték a kavargó port. Mindkettőjüknek hiányzott valami. Az ujjaikkal rajzolgattak a porba, de csak a fejüket csóválták, nem az igazi akart kibontakozni. Tulajdonképpen csak motoszkált bennük, valami még hiányzott a szárazról.

Szótlanul bandukoltak a messzi ködökben és így múlt el a második nap. Bámulták a hunyorgó csillagokat, a színesen villogó fényeket, sugarakat. Hátukat egy lassan forgó galaxisnak támasztótták. Érezték a mozgás és nyugalom ölelkezését, hallották az erő, energia csendes zümmögését és némely roppanását. Ők voltak mindöröktől, egymás mellett, egymással szemben és egymásért, tudva azt, hogy ők és nélkülük semmi nincs. Szerették és nem szerették egymást, de ez volt a természetes állapotuk, fel sem tűnt nekik.

Így jött el a harmadik nap reggele. Felpattantak és szótlanul rohantak a homok felé. Az Isten belemarkolt a levegőbe, tenyerével vékony szálakat sodort és szórta a lengő vékony szálak tömegét. Ferke a markába szedte a vizet összenyomta és zöld színű lé csorgott a szálakra. A sárga homokon zölden hullámzó puha szőnyeg terült el , talpukat selymesen simogatta. Letörölték homlokukról a verítéket, egy vastagabb valamit sodort az Isten, beszúrta a homokba. A tetejét Ferke zöldítette és aláültek az árnyékába. Elégedetten néztek egymásra, egy sárgás valami hullott le, Az Isten felvette, fogatta, nézegette, Ferke is nézte, azt mondta: egész úgy néz ki mint egy narancs, az illata is olyan, legyen hát narancs. Legyen, mondta az Isten, meghámozta, felét Ferkének nyújtotta és beleharapott. Tényleg narancs, mondta és nevetett.

Így lett, hogy a harmadik napon füvek, fák, bokrok lettek a vizek partján, megy virágok is. Mikor körül néztek , nagyon meg voltak elégedve és mindketten leszakítottak egy füvet rágcsálni. Alakul ez, kiáltott Ferke és nagyot hempergett a fűben. Az Isten is szakított egy gyümölcsöt, de az banán volt. Jóízű falatozással végezték hát a harmadik napot.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://shakespeare.blog.hu/api/trackback/id/tr638315906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

34417 2012.06.14. 21:01:31

emilke, mit tolsz, kűggyed a receptet, én is akarok ilyeneket fantáziálni:-))) teccik!

193225 2012.06.14. 21:11:32

szto gram, édes martini citrommal,1 percig rázni, 3/4 óránként, Próbáld meg, fog az menni! :))) Na, meg hát egy kis fantázia, semmiség az egész.

11273 2012.06.14. 23:12:11

De az is lehetett, hogy így történt a teremtés... 1. Azt mondja a bátyánk... - Azt mondja a bátyánk, hogy Isten egyszer egy egész napon át azon gondolkozott, mit kezdjen a sötétséggel. - Ő is félt a sötétben? - Dehogy félt! Csak egyszerűen nem tudott mit kezdeni a nagy sötétséggel. Képzeld, kénytelen volt lebegni a vizek felett, mert nem lehetett semmit sem látni, és ha letette a lábát a földre, minduntalan belelépett valami pocsolyába. - És eszébe jutott valami? - Azt mondja a bátyánk, Istennek mindig eszébe jut valami. Most is azt gondolta megteremti a világot és legelsőnek kigondol¬ta, hogy legyen világosság... - És lett? - Lett bizony! Akkora világosság lett, hogy az égig ért! - És mi lett a sötétséggel? - Hát ez az! Azt mondja a bátyánk, hogy csak egy pillanatig tartott a nagy világosság, mert azonnal összekeveredett a sötétség¬gel és Isten látta, hogy ez így még nem jó. - És akkor gondolkozott tovább? - Gondolkozott bizony! - És mit talált ki? - Azt mondja a bátyánk, hogy kitalált egy nagy-nagy ajtót, ami a földtől az égi ért és azt mondta: Válasszuk el a világosságot a sötétségtől. Ráparancsolt a sötétségre, menjen át az ajtó túlsó oldalára, a világosság meg maradjon itt. - És így is lett? - Hát persze te csacsi! Azt mondta a bátyánk, mi is kipróbálhatjuk. Figyelj csak! Gyere velem az ajtóhoz! - De én félek... - Ugyan! Hát ez itt csak a fürdőszoba! De ha kinyitom az ajtót egy pici részre, látod, ott van benn a sötétség, itt meg kinn a világosság. - És ha egészen kinyitjuk az ajtót? Akkor ott is világos lesz? - Persze! - Mi is elválaszthatjuk a sötétséget és a világosságot? Akkor ez nagyon jó! - Azt mondja a bátyánk, hogy az angyalkák állandóan ki-be csukogatták az ajtót és Isten látta, hogy nagyon jó volt elválasztani a sötétséget a világosságtól. - És meddig játszottak az angyalok az ajtóval? - Azon a napon egészen estig, mert Isten másnapra már egészen máson törte a fejét... /Részlet az"Aludj szépen kis virág!"című száz estére való bibliai történeteimből, amit a gyermekeknek írtam./

58395 2012.06.15. 08:33:46

Azon gondolkodám, mi van akkor, ha a sötétet teremtették, mert nagyon vakított a fény...Ferke meg eltörte a Ray Benjét.... Egészen a teremtésig az árnyék volt a világosabb...:-))))

193225 2012.06.15. 10:58:15

xantim, ez végtelenül aranyos. " mert Isten másnapra már egészen máson törte a fejét..." Várom a folytatást, hogy mi jutott még az Isten eszébe. :)))

CsipkeRózsa 2016.06.09. 18:58:13

"megy virágok is,"

Nem meg virágok is?
süti beállítások módosítása